Բոլորիս հայտնի է, որ նախաճաշը մեր սննդակարգի կարևորագույն մասն է: Սակայն ոչ բոլոր սննդամթերքներն են, որ պիտանիեն մեր նախաճաշի համար: Այնպես օրինակ՝ խորհուրդ չի տրվում առավոտյան բանանօգտագործել, քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ մագնեզիում, որից կարող է սրտի աշխատանքը տատանվել, իսկ նարինջը, սխտորը և ապխտած մսամթերքը, հայտնվելով դատարկ ստամոքսում, կարող են հանգեցնել գաստրիտի: Խորհուրդ չի տրվում նաև օգտագործել լոլիկ, վարունգ, պղպեղ, խուրմա և հում կաղամբ: Ինչ վերաբերվում է շատերի սիրած յոգուրտին, ապա մասնագետները խորհուրդ են տալիս այն օգտագործել երկրորդ նախաճաշի՝ ակրատի, կամ էլ ճաշի ժամանակ, քանի որ նրա բոլոր օգտակար հատկությունները ստամոքսահյութնառավոտյանոչնչացնում է:
Ո՞ր մթերքները բացառել նախաճաշից
Բոլորիս հայտնի է, որ նախաճաշը մեր սննդակարգի կարևորագույն մասն է: Սակայն ոչ բոլոր սննդամթերքներն են, որ պիտանի են մեր նախաճաշի համար: Այնպես օրինակ՝ խորհուրդ չի տրվում առավոտյան բանան օգտագործել, քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ մագնեզիում, որից կարող է սրտի աշխատանքը տատանվել, իսկ նարինջը, սխտորը և ապխտած մսամթերքը, հայտնվելով դատարկ ստամոքսում, կարող են հանգեցնել գաստրիտի: Խորհուրդ չի տրվում նաև օգտագործել լոլիկ, վարունգ, պղպեղ, խուրմա և հում կաղամբ: Ինչ վերաբերվում է շատերի սիրած յոգուրտին, ապա մասնագետները խորհուրդ են տալիս այն օգտագործել երկրորդ նախաճաշի՝ ակրատի, կամ էլ ճաշի ժամանակ, քանի որ նրա բոլոր օգտակար հատկությունները ստամոքսահյութն առավոտյան ոչնչացնում է: