Բրիտանիայի սրտաբանության ազգային համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ դառը շոկոլադը ոչ միայն տրամադրությունն է բարձրացնում և օգնում է հաղթահարելու ընկճվածությունը, այլ նաև արդյունավետ կերպով պաշտպանում է հազից:
Հետազատությունների ժամանակ պարզվել է, որ շոկոլադի պարունակության մեջ մտնող թեոբրոմինը նպաստում է հազի ախտանիշների վերացմանը։ Ընդ որում գիտնականները բացահայտել են, որ ամենաօգտակարը հենց դառը մուգ շոկոլադն է, քանի որ այն շուրջ 7,5 անգամ ավելի թեոբրոմին է պարունակում, քան հասարակ կաթնայի շոկոլադը:
Դառը շոկոլադ հազի դեմ
Բրիտանիայի սրտաբանության ազգային համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ դառը շոկոլադը ոչ միայն տրամադրությունն է բարձրացնում և օգնում է հաղթահարելու ընկճվածությունը, այլ նաև արդյունավետ կերպով պաշտպանում է հազից:
Հետազատությունների ժամանակ պարզվել է, որ շոկոլադի պարունակության մեջ մտնող թեոբրոմինը նպաստում է հազի ախտանիշների վերացմանը։ Ընդ որում գիտնականները բացահայտել են, որ ամենաօգտակարը հենց դառը մուգ շոկոլադն է, քանի որ այն շուրջ 7,5 անգամ ավելի թեոբրոմին է պարունակում, քան հասարակ կաթնայի շոկոլադը: