Լրահոս

02.01.2012 14:40


Ամանորյա տոնական օրերին սննդային թունավորումներից զերծ մնալու համար

Ամանորյա տոնական օրերին սննդային թունավորումներից զերծ մնալու համար ՀՀ առողջապահության նախարարությունը զգուշացնում է`

սննդամթերք գնելիս հատուկ ուշադրություն դարձնել պահպանման պայմաններին և ժամկետներին,

• աղցանները մայոնեզով և թթվասերով համեմել միայն մատուցելուց առաջ,

• զերծ մնալ տնային պայմաններում պատրաստված պահածոներից, իսկ օգտագործելու դեպքում պահածոյի պարունակությունը նախապես եռացնել 20-25,

• սննդում օգտագործվող մթերքը լավ լվանալ խմելու ջրով, ճաշատեսակների եփման ժամանակ պահպանել անհրաժեշտ ջերմային ռեժիմը, բացառել կիսապատրաստվածքների, հում և պատրաստի սննդամթերքի համատեղ պահպանումը սառնարանում,

• սննդամթերքի համային հատկությունների և արտաքին տեսքի /կողմնակի հոտ, համ, բորբոս, գույնի փոփոխություն և այլն/ փոփոխության դեպքում այն չօգտագործել,

• սնվել թեթև, քիչ քանակությամբ, չխառնել կերակրատեսակները,

• չչարաշահել ալկոհոլային խմիչքները:

Այս խորագրի վերջին նյութերը