Ֆրանսիայի Մոնպելիեի համալսարանի հետազոտողների խումբը բացահայտել է կորոնավիրուսը «սպանող» մթերքը։ Այս մասին գրում է Lenta.ru-ն՝ հղում տալով The Sun-ին։
Հետազոտության հեղինակների տվյալներով՝ այդ մթերքը կաղամբն է։ Գիտնականները պարզել են, որ կաղամբի տարբեր տեսակները տարածված են այն երկրներում, որտեղ գրանցվել են կորոնավիրուսից մահացության ցածր ցուցանիշներ։ Օրինակ՝ Գերմանիայում և Հարավային Կորեայում կորոնավիրուսից մահացությունը զգալի քիչ է եղել։
Նշվում է, որ կաղամբի մեջ կան նյութեր, որոնք խոչընդոտում են կորոնավիրուսի ծանր ընթացքին։ Այսպես, ֆերմենտացված կաղամբի մեջ հան հակաօքսիդանտներ, որոնք ուժեղացնում են օրգանիզմի պաշտպանությունը պաթոգեններից։
Մթերք, որը «սպանում է» կորոնավիրուսը․ The Sun
Ֆրանսիայի Մոնպելիեի համալսարանի հետազոտողների խումբը բացահայտել է կորոնավիրուսը «սպանող» մթերքը։ Այս մասին գրում է Lenta.ru-ն՝ հղում տալով The Sun-ին։
Հետազոտության հեղինակների տվյալներով՝ այդ մթերքը կաղամբն է։ Գիտնականները պարզել են, որ կաղամբի տարբեր տեսակները տարածված են այն երկրներում, որտեղ գրանցվել են կորոնավիրուսից մահացության ցածր ցուցանիշներ։ Օրինակ՝ Գերմանիայում և Հարավային Կորեայում կորոնավիրուսից մահացությունը զգալի քիչ է եղել։
Նշվում է, որ կաղամբի մեջ կան նյութեր, որոնք խոչընդոտում են կորոնավիրուսի ծանր ընթացքին։ Այսպես, ֆերմենտացված կաղամբի մեջ հան հակաօքսիդանտներ, որոնք ուժեղացնում են օրգանիզմի պաշտպանությունը պաթոգեններից։
Աղբյուրը՝ yerevan.today