Ամերիկացի գիտնականները հայտնաբերել են երիտասարդության բանաձևը
Կալիֆորնիա նահանգի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ ձկան յուղի մեջ առկա թթուները դանդաղեցնում են մարդու օրգանիզմի ծերացման գործընթացը։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ տվյալ տիպի թթուները նպաստում են բջիջների կյանքի տևողության մեծանալուն։
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս շաբաթական սննդակարգում չմոռանալ ընդգրկել Օմեգա-3 թթուն պարունակող ձկնատեսակները՝ առաջին հերթին իշխան, սկումբրիա, սարդինա։ Յուղաթթուների տվյալ տեսակը պարունակվում է նաև ընկույզի, դդմակորիզի և սոյայի հատիկների մեջ։
Ամերիկացի գիտնականները հայտնաբերել են երիտասարդության բանաձևը
Կալիֆորնիա նահանգի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ ձկան յուղի մեջ առկա թթուները դանդաղեցնում են մարդու օրգանիզմի ծերացման գործընթացը։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ տվյալ տիպի թթուները նպաստում են բջիջների կյանքի տևողության մեծանալուն։
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս շաբաթական սննդակարգում չմոռանալ ընդգրկել Օմեգա-3 թթուն պարունակող ձկնատեսակները՝ առաջին հերթին իշխան, սկումբրիա, սարդինա։ Յուղաթթուների տվյալ տեսակը պարունակվում է նաև ընկույզի, դդմակորիզի և սոյայի հատիկների մեջ։
Ըստ «АМИ-ТАСС»-ի